Pages

Sunday, March 20, 2016

Προγράµµατα Windows στο Linux

Με το Crossover, θα έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε λογισµικό που έχει σχεδιαστεί για Windows, στο Linux.

Οι λόγοι για τους οποίους ενδεχοµένως κάποιοι χρήστες θέλετε να τρέχετε προγράµµατα των Windows στο Linux είναι πολλοί και οι περισσότεροι σχετίζονται µε το γεγονός ότι µπορεί να έχετε ήδη αγοράσει τα προγράµµατα αυτά και θέλετε να τα χρησιµοποιείτε τακτικά. Δεν αποκλείεται να έχετε κάποιο εξειδικευµένο κοµµάτι λογισµικού που θέλετε να τρέχετε στη δουλειά σας, το οποίο λειτουργεί µόνο σε Windows. Επίσης, το gaming µε το Linux δεν είναι το πιο εύκολο πράγµα, εποµένως καλό θα ήταν να έχετε υπόψη σας έναν αξιόπιστο τρόπο που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε λογισµικό που έχει γραφτεί για Windows και να το τρέξετε κανονικά στη διανοµή Linux που έχετε στο σύστηµά σας.

https://www.codeweavers.com/store/?dealcode=weaveme

Το πρόγραµµα Crossover είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που έχετε στη διάθεσή σας για να τρέχετε Windows προγράµµατα στο Linux. Διατίθεται επί πληρωµή, ωστόσο µπορείτε να το δοκιµάσετε για µία περίοδο 15 ηµερών προτού προβείτε στην αγορά του. Έχει φτάσει στην έκδοση 15 και θα το βρείτε εδώ.

CrossOver Linux 15.0.1 download

Για να χρησιµοποιήσετε την εφαρµογή, πηγαίνετε στο πεδίο downloads του site κι επιλέξτε να κατεβάσετε τη δοκιµαστική έκδοση. Θα ερωτηθείτε για τη διανοµή του Linux που χρησιµοποιείτε και στη συνέχεια θα κατέβει το αρχείο εγκατάστασης. Στη δική µας περίπτωση, είχαµε ένα σύστηµα µε Ubuntu 14.04. Κατεβαίνει το αρχείο εγκατάστασης και µετά το εκτελείτε από το Software Center της Ubuntu, προκειµένου να εγκατασταθεί το Crossover.

Αντίο, Windows...
Το Crossover µπορείτε να το τρέξετε όπως όλα τα άλλα προγράµµατα στο Linux. Ανοίγοντάς το, θα δείτε την αρχική του οθόνη, η οποία θα σας ζητήσει να πατήσετε το Install Windows programs για να βάλετε στο σύστηµά σας τα προγράµµατα των Windows που χρειάζεστε. Πατώντας το σχετικό πλήκτρο, θα εµφανιστεί µία λίστα µε όλα τα προγράµµατα και τα games που υποστηρίζονται από το Crossover Software Installer. Θα συνειδητοποιήσετε ότι οι επιλογές είναι πολλές κι ενδιαφέρουσες. Μόλις επιλέξετε το λογισµικό που θέλετε, θα κληθείτε να διαλέξετε ανάµεσα σε Installer File ή Installer Folder προκειµένου να ορίσετε πού θα εγκατασταθεί το πρόγραµµα. Μόλις είστε έτοιµοι, πατήστε το Install και θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης. Σε πολλές περιπτώσεις, θα παρατηρήσετε ότι µαζί µε την εγκατάσταση µίας εφαρµογής, θα γίνει και η εγκατάσταση των ανάλογων απαραίτητων γραµµατοσειρών για τα Windows, ώστε όλα να φαίνονται σωστά και στο Linux. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, στην οθόνη σας θα εµφανιστεί ένα µήνυµα ενηµέρωσης. Πατήστε το πλήκτρο Κλείσιµο.

Από το κεντρικό µενού του Crossover, µπορείτε να επιλέξετε Manage Bottles από το µενού Tools, προκειµένου να θέσετε τη διαδροµή από την οποία θα ανοίγει ένα πρόγραµµα των Windows στο Linux σύστηµά σας. Τα εγκατεστηµένα προγράµµατα εµφανίζονται στα αριστερά και στα δεξιά οι εντολές και η ρύθµιση του interface σύµφωνα µε το οποίο θα τρέχει το Windows λογισµικό στον Linux υπολογιστή σας. Όλα τα προγράµµατα Windows που έχετε εγκαταστήσει, µπορούν να τρέξουν από το κεντρικό µενού του Crossover.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σηµαντικό να έχετε πλήρη ενηµέρωση για όλα τα προγράµµατα που είναι διαθέσιµα προς εγκατάσταση στο Linux. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν µπορείτε να τα τρέξετε όλα, αλλά όσα γίνονται διαθέσιµα σταδιακά. Για αυτόν τον λόγο, είναι καλό να έχετε στο Crossover τη λειτουργία του αυτόµατου update, προκειµένου να βλέπετε τι είναι διαθέσιµο κάθε φορά που θέλετε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση κάποιου προγράµµατος στο Linux σύστηµά σας.

Χαρακτηριστικά Crossover Linux

Δυνατότητες Εγκατάσταση και εκτέλεση προγραµµάτων Windows στο Linux

Δυσκολία 6/10
Χρόνος 00:25:00
Προεκτάσεις Crossover Linux

Απαιτήσεις Λειτουργικό σύστηµα Linux Ubuntu/Mint/Fedora/Debian/RHEL, 2MB χώρος στον σκληρό, x.org µε XRender και GLX Support

ΝΑΙ Εάν έχετε κάποια µεµονωµένα προγράµµατα για Windows και τα χρειάζεστε και στο Linux.

ΟΧΙ Εάν έχετε φύγει εντελώς από τον κόσµο των Windows και δεν τα χρειάζεστε πλέον.

Run Microsoft Windows Applications and Games on Mac, Linux or ChromeOS save up to 20% off  CodeWeavers CrossOver+ today.

No comments: